Вече 900 войници на НАТО са у нас с  цел

...
Вече 900 войници на НАТО са у нас с  цел
Коментари Харесай

900 войници на НАТО вече са у нас

Вече 900 бойци на НАТО са у нас с  цел да се укрепи източния фланг. 

Общо алианса разположи четири нови многонационални бойни групи в Словакия, Унгария, Румъния и България. Те  доближиха първото си равнище на бойна подготвеност. Това заяви осведомителната организация DPA, базирайки се на представител на Северноатлантическия алианс.

Първоначално НАТО не уведоми за точния състав и брой на бойните групи, които ще бъдат основани на източния фланг. Според последна информация по данни на DPA, в Словакия към този момент има 2100 бойци от страни като Германия, Нидерландия, Чехия и Съединени американски щати. 800 бойци от Хърватия са ситуирани в Унгария, 900 от Съединени американски щати - в България, а 3300 от Франция, Белгия, Италия и Съединени американски щати - в Румъния. Новите бойни групи са предопределени за по-нататъшно подсилване на качествата за въздържане и защита на фона на нашествието на Русия в Украйна, съобщи през днешния ден.бг.

Агенцията акцентира, че до момента НАТО е имала непрекъснати многонационални елементи единствено в балтийските страни Естония, Латвия и Литва, както и в Полша. Такива бойни групи нормално наброяват сред 1000 и 1200 военнослужещи, само че в последно време броят им доста се усили поради събитията в Украйна.

Според изказване, оповестено след изключителната среща на върха на НАТО в края на март, Алиансът ще сътвори четири спомагателни многонационални бойни групи в Европа в отговор на специфичната интервенция на съветските военни в Украйна. В документа се отбелязва, че в отговор на дейностите на Русия са задействани проектите за защита на НАТО, разгърнати са детайли от силите за отговор на НАТО, а 40 000 военнослужещи са ситуирани на източния фланг на НАТО. Освен това се основават още четири многонационални бойни групи в България, Унгария, Румъния и Словакия. Същевременно беше посочено, че стъпките на Алианса " остават превантивни, пропорционални и не целят ескалация на рецесията ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР